Putevi do Fijata

Bez autora
Nov 01 2011

Iz NIP i gradskog budžeta izdvojeno je oko tri miliona evra za izgradnju šest saobraćajnica i tri nova mosta za nesmetan rad nove Fabrike automobila. Radovi na prvom putu, koji vodi za naselje Erdeč u dužini od 560 metara - počeli su u ponedeljak. Reč je o ugovornim obavezama sa kompanijom “Fijat automobili Srbija”. Saobraćajnica će biti izmeštena pored korita reke Lepenice i biće široka osam metara. Grad je obezbedio projektnu dokumentaciju i rešio imovinske odnose, a pare nadležno ministarstvo. U naredna dva-tri meseca sve će biti kompletno završeno. Pored ove, u planu je i rekonstrukcija Ulice oktobarskih žrtava, prema kasarni u Grošnici, dužine 1,2 kilometra, zatim deo Južne obilaznice, kao i 860 metara puta kroz “Zastavinu” fabriku kamiona. Novi mostovi biće podignuti na Ždraljidži, Grošničkoj reci i Lepenici. Za dva mosta se završava projektna dokumentacija. Za petnaestak dana biće ugovoreni radovi u Ulici Raje Vuksanovića, koja spaja park dobavljača u Grošnici sa matičnom fabrikom. Most koji bi tek trebalo da se projektuje - biće izgrađen na toj deonici. Svi radovi bi trebalo da budu završeni do 1. marta, naredne godine.

Putevi do FijataIz NIP i gradskog budžeta izdvojeno je oko tri miliona evra za izgradnju šest saobraćajnica i tri nova mosta za nesmetan rad nove Fabrike automobila.

Radovi na prvom putu, koji vodi za naselje Erdeč u dužini od 560 metara - počeli su u ponedeljak.

Prema rečima Nebojše Zdravkovića, koordinatora za saradnju između grada i “Fijata”, reč je o ugovornim obavezama sa kompanijom “Fijat automobili Srbija”. Saobraćajnica će biti izmeštena pored korita reke Lepenice i biće široka osam metara.

- Grad je obezbedio projektnu dokumentaciju i rešio imovinske odnose, a pare nadležno ministarstvo - kaže Zdravković.

- U naredna dva-tri meseca sve će biti kompletno završeno. Pored ove, u planu je i rekonstrukcija Ulice oktobarskih žrtava, prema kasarni u Grošnici, dužine 1,2 kilometra, zatim deo Južne obilaznice, kao i 860 metara puta kroz “Zastavinu” fabriku kamiona.

Novi mostovi biće podignuti na Ždraljidži, Grošničkoj reci i Lepenici. Za dva mosta se završava projektna dokumentacija. Za petnaestak dana biće ugovoreni radovi u Ulici Raje Vuksanovića, koja spaja park dobavljača u Grošnici sa matičnom fabrikom. Most koji bi tek trebalo da se projektuje - biće izgrađen na toj deonici. Svi radovi bi trebalo da budu završeni do 1. marta, naredne godine.

Ostalo

Posle ovih radova preostaje izgradnja Šukine ulice, pored “Elektrošumadije” koju će FAS koristiti i kao severnu mini-obilaznicu i desetak kilometara autoputa Kragujevac – Batočina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik